School Shampoo

Oh nee, HOOFDLUIS…

Een veelvoorkomend probleem; hoofdluis. Een vrouwtjes-luis legt ongeveer 10 eieren per dag. Zodra een luizenlarve (nimf) uit het ei kruipt, begint het bloed te zuigen om zich te voeden. Dit veroorzaakt de vervelende jeuk op het hoofd. Wanneer deze luizen weer geslachtsrijp zijn, beginnen ze weer met het leggen van eieren en begint de gele cyclus van voren af aan. Omdat een luis niet kan vliegen of springen verplaatsen deze kleine vervelende beestjes zich steeds meer door:

  • sportactiviteiten
  • toenemende aantal kinderen dat naar kinderdagverblijven gaat
  • naschoolse opvang en de kleuterschool
  • maar ook tegenwoordig door het toenemende aantal selfies waardoor de kinderen met elkaar in contact komen.

De meeste luizenshampoos bevatten chemische insecticiden of biociden waar uw kind gevoelig voor kan zijn. Dit kan extra schade opleveren aan de huid of zelfs leiden tot vormen van exceem of een geïrriteerde huid. Via de hoofdhuid kunnen namelijk deze insecticiden opgenomen worden in het lichaam. Ook kan het problemen veroorzaken aan ogen of luchtwegen. Bovendien kunnen steeds meer luizen een resistentie opgebouwd hebben tegen diverse antiluizen producten op chemische basis.

“Hoofdluis? Ik ga er niet meer op wachten tot mijn kind hoofdluis heeft!”

Tineke Walstra vertelt: “Mijn dochter kwam thuis met hoofdluis. Ze bleef er last van houden en ik kreeg het maar niet weg. Radeloos werd ik ervan. Telkens weer alle beddengoed, kleren en jassen wassen. Knuffels in een plastic zak en hop, weer in de vriezer. Alles in huis nagelopen, zelfs de banken heb ik gereinigd. Gek werd ik er van. En voor dat ik het wist had mijn andere dochter het ook. Het huilen stond me nader dan het lachen.”

Tineke vertelt verder: “Mijn vriendin was in Spanje geweest en had daar een shampoo gevonden en gaf mij een fles. Hiermee kun je preventief ervoor zorgen dat hoofdluis geen kans krijgt. Ik was het haar van mijn dochters hier sindsdien mee en mijn dochters hebben geen enkele luis meer gehad! Geweldig!”

Nu is er speciale SCHOOL SHAMPOO VOOR KINDEREN met Tea Tree van Armonia cosmética natural; ontwikkeld om het haar en hoofdhuid schoon te houden van jonge schoolgaande kinderen maar ook van ouders! Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de werkzaamheid bij mensen dat shampoos die met Tea Tree zijn verreikt inderdaad actief de aanwezigheid van luizen
kunnen bestrijden*